Stacks Image 404956
 • Ørnenipa (1333moh)

 • Gaustatoppen (1883moh)

Et unikt utgangspunkt for friluftsliv hele året.

Stedet der minner for livet blir til. Her kan man nyte med høy eller lav puls.

Hyttene ligger vakkert til ved Vatnedalstjønn, med kort vei til alle former for friluftsliv. Kort vei til alpinanelgget og langrennsløypene går rett utenfor på vinteren (Kart over langrenn). Litt unikt med Gaustatoppen er at det også er veldig attraktivt for mange om sommeren. Faktisk er det over 80.000 som går til toppen, pluss alle de som koser seg rundt, i og på Kvitåvatn og Vatnedalstjønn.

Helt siden slutten av 1800 tallet har Gaustatoppen og området rundt hatt en magisk tiltrekningskraft på tilreisene både nasjonalt og internasjonalt.

For langerennsentusiaster er det meget gode forhold. Over 80 km preparerte langrennsløypene i alle vanskelighetsgrader står til din disposisjon. Får du ikke nok i løpet av dagen kan du ta en tur i lysløypa om kvelden. Langrennsløyper >> Det jobbes med store fremtidplaner og det er planlagt å bruke 30 millioner på å ruste opp løypene, samt tilrettelegge for lengre sesong. Det nye løypenettet er tilknyttet Ørnenipa. Les om fremtidsplaner >>

For toppturentusiasten er det i tillegg til de ekstreme mulightene på selve Gaustatoppen, mange fine renner innen stakeavstand i Vatnedalen. Gaustatoppen har utfordringer for skikjørere på alle nivåer. Den enkleste veien ned følger ruta opp. Tøffere nedkjøringer finnes langs eggen nordover fra tårnet. Der er det sju renner østover med variert vanskelighetsgrad og et gjennomsnittlig fall på underkant av 40 grader. Under optimale forhold er det mulighet til å stå på ski helt ned til Rjukan! Vi anbefaler å ta følge med kjentfolk de første gangene. De kjenner kanskje også noen fine turer ned fra Ørnenipa?

Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å åpne tidlig hvert år og har gjennom de siste årene utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Gaustablikk Skisenter har i dag 12 heiser og 33 traseer fordelt på 550 høydemeter. Totalt har anlegget 32 km preparerte traseer hvorav den lengste er 3800 meter lang. Høyeste punkt ligger 1100 moh. Gaustablikk har også skiskole, skiutleie, stor varmestue med skikafe og afterski. Flere av nedfartene er flombelyst og holdes åpen for kveldskjøring. Løypekart >>

Hele vinteren er det daglige aktiviteter for barna ved skisenteret. Her trives barna mens de lærer å stå på ski! Barnebakkene er tilpasset for nybegynnere og de yngste med et transportbånd og en tallerkenheis. I skiutleien får de minste låne gratis skiutstyr og hjelm. Heiskort er gratis (tom. 7 år).

For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. I alpinanlegget finnes mange korte morsomme frikjøringslinjer. Egen billett kan kjøpes til banen som tar deg til Gaustatoppen. Herfra har du Sør-Norges mest unike frikjøring foran dine føtter. Parken er også verdt et besøk og ble utvidet i år med flere hopp og rails. Egen skicross bane finnes også. Dersom du ønsker andre typer aktiviteter er de islagte fossene i området fantastiske for isklatring, en aktivitet som gir store utfordring.

 • Gaustablikk skisenter

  12 heiser og 33 traseer, den lengste er 3800 meter lang!

 • Helårs destinasjon - helårshytte

  Rundt Gaustatoppen er det mye å finne på hele året! Når hyttene ligger inntil vannet blir dette mer helårshytter.

Her har du et variert tur- og sykkelterreng rett utenfor døren, utsikt over vannet med bade-, fiske- og padlemuligheter.

Vatnedalstjønn og Kvitåvatn ligger idyllisk til med flott utsikt mot Gaustatoppen. Her kan du ta deg en forfriskende dukkert eller prøve fiskelykken. Du kan også bruke dagen utpå vannet i båt. På Gaustablikk Høyfjellshotell har de utleie av både båt, kano og tråbåt.

Bak hyttene (vannet foran) anbefaler vi tur/bestigninger av Ørnenipa (1333moh), Heddersfjell (1461moh) og Toreskyrkja (1392moh). “Bestigning” av Ørnenipa er en tur i lett og variert turterreng, ca 5 km. På toppen av Ørnenipa har du flott utsikt mot Gaustatoppen, Tuddal og Tinnsjøen! I området er det også fint å sykle. Link til fin turartikkel

Fra Gaustatoppen har man Norges største utsikt, målt etter areal. Under ideelle forhold har en utsikt over et område på 60 000 km², noe som tilsvarer nesten en sjettedel av fastlands-Norges areal. Nær toppen ligger Gaustatoppen turisthytte, populært kalt Gaustahytta. Hytta har enkel servering hver dag i sommersesongen samt noen helger på høsten. Toppen besøkes av rundt 30 000 mennesker i året. Inne i Gaustatoppen ligger Gaustabanen, en godt bevart hemmelighet. Gaustabanen ble bygget på slutten av 1950 tallet og frakter passasjerene 1040 meter opp til Gaustatoppen. Gaustabanen er åpen i helger og ferier hele året. Med Gaustabanen kom muligheten for å kombinere. Du kan gå den ene veien og ta banen den andre veien, eller ta banen begge veier.

Destinasjon Gaustatoppen er et flott utgangspunkt for opplevelser i nærområdet. Vi kan friste med alt fra Rjukanbadet, Krossobanen til Vemork museum.

Dersom du ønsker en lengre fottur eller sykkeltur ligger Nord Europas første totausbane 20 km unna. Krossobanen bringer deg opp til Gvepseborg, som er innfallsporten til Hardangervidda. Fra Gvepseborg ligger hele Hardangervidda åpen.

 • Stacks Image p201897_n424436

  Selger:
  Gaustatoppen Laft AS
  V/ Anders Claussen
  Mob:+47 90 50 44 55
  salg18@gaustatoppenlaft.no


Forbehold om feil i prospekt, webside, annonser og illustrasjonstegninger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i byggetegninger og leveranse beskrivelse grundig. All annonsering og markedsføring av hyttene inklusiv illustrasjons tegninger og bilder er kun veiledende, og kan ikke anses som del av byggekontrakten. Det er kun selve byggekontrakten med vedlegg som er bindende til kjøpet.

© Wesiden er designet av JHelstad Foto: Joachim Helstad, VisitRjukan